Ropos Gábor webfejlesztő Szentgotthárd

Egy ütős notebook a Google-től - Chromebook Pixel

A Google két évvel ezelőtt jelentette be az első Chromebook Pixel laptopot, melynek most végre megérkezett az utódmodellje: a 2015-ös kiadás első blikkre szinte teljesen ugyanúgy néz ki, mint az elődje, a változások főként a borítás alatt keresendők.

A Google a többet olcsóbbért-megoldást választotta ebben az esetben, hiszen az előző modellekhez képest 300 dollárral kínálja kevesebbért az új laptopját. Az új eszköz egy Intel Core i5 processzorral, 8 GB RAM-mal, valamint 16GB SSD-vel van felruházva, és a MacBookhoz hasonlóan már az USB-C csatlakozók is megtalálhatóak rajta.

A Chromebook Pixel  999 dollártól lesz megvásárolható ez a modell.

A család másik tagja Core i7 processzort, 16 GB RAM-ot , 64 GB-os SSD tárolót mondhat magáénak, ezen 1300 dolláros árcímke fog fityegni.

Mindkét modell 2560 × 1700 pixelszámú érintőképernyőt és gyorstöltőt kap, amellyel 15 perces töltés után 2 órán keresztül használhatjuk a Chromebook Pixelt. Továbbá az USB-C csatlakozókból is kettő található az eszközökön, amelynek tulajdonosa így mentesül a drága adapter megvásárlásának terhe alól, miként az az Apple új Macbookjának esetében fennáll.

A kényelmesebb használat érdekében egy fejhallgató-csatlakozóval és egy SD-kártya-olvasóval is megfejelték az eszközöket.

Az új Chromebook Pixel már megvásárolható az újonnan nyílt londoni Google Shopban.

 

További információk google chromebook pixel hivatalos oldalán!

Megosztás: