Ropos Gábor webfejlesztő Szentgotthárd

Új korszak a SAMSUNG életében - S6, EDGE

Az idei MWC barcelonai kiálíltásán debütált a Samsung két új zászlóshajója: az S6 és az EDGE

A Galaxy S6 első és legfőbb tulajdonsága, hogy a készülék mérete nem nőtt, hanem csökkent: a Galaxy S5 142 x 72,5 x 8,1 milliméteres háza az S6 esetében 143,4 x 70,5 x 6,8 milliméterre redukálódott, a készülék tömege pedig 145 grammról 138-ra zsugorodott úgy, hogy a készülék oldalait minőségi alumínium keret veszi körbe, elöl-hátul pedig Gorilla Glass 4-es üveg védi az eszközt a fizikai behatásoktól. Ennek az egyik hozadéka, hogy a hátlap alatti akkumulátor immár nem cserélhető, emellett a vízálló kivitelről is le kell mondani.


forrás: smh.com.au

14 nanométeres csíkszélességű nyolcmagos rendszerchip, a hivatalosan meg nem nevezett Exynos 7420, amely 4 darab Cortex-A53-as és 4 darab Cortex-A57 processzormagot tartalmaz. 3 Gbyte RAM 3 LPDDR4 típusból.

A Samsung Galaxy S6 és S6 edge változatai egyaránt 32, 64 és 128 gigabájtos változatban lesz megvásárolható, microSD bővítési lehetőség nélkül. Más kérdés, hogy a friss TouchWiz verzió jóval kevesebb előre telepített alkalmazással érkezik az elérhető szabad tárhely maximalizálása érdekében. A fenti tulajdonságok után talán nem meglepő: az S6 akkumulátormérete is csökkent az elődhöz képest, méghozzá 2800 milliamperóráról 2550-re, azonban az alacsony fogyasztású SoC-nak, az AMOLED kijelzőnek és a szoftveres optimalizációnak hála a Samsung jobb üzemidőt ígér az elődnél. Az S6 és az S6 edge alapból támogatja a vezeték nélküli töltést WPC és PMA szabványok szerint, USB-kábellel pedig 10 perc alatt akár négyórás használatra elegendő energia rakható a telepbe.


forrás: theguardian.com

A kamera frontján a legfontosabb változás az optikai képstabilizátor megjelenése, amúgy a hátlap síkjából az f/1,9 fényértékű kameralencse a korábbiaknál jobban kiemelkedik. Az új szenzornak köszönhetően a Samsung jelentősen világosabb esti képeket ígér, de a videofelvételeknél is jobb minőségre lehet számítani a kézremegések kiküszöbölésével. A szoftver is fejlődött, a professzionális móddal számos kézi beállítás elérhető. Visszatér az élő HDR opció, az autófókusz az ígéretek szerint pedig még a korábbiaknál is gyorsabb lesz. A szelfikamera 5 megapixelesre nőtt, ugyancsak f/1,9-es fényértékkel. A kezdőképernyő gomb kétszeri megnyomása eddig az S Voice-ot indította, mostantól viszont a kameraszoftvert futtatja, méghozzá 0,7 másodperc alatt.

A Szoftvert tekintve az Android 5.0.2-es alapokon nyugvó TouchWiz verzió lesz az új eszközökön. A szoftveres részhez tartozik a telefonnal való fizetés rendszere Samsung Pay név alatt, amelyhez a VISA és a MasterCard mellett számos partner csatlakozott, erről később még részletesen beszámolunk. A TouchWiz egyébként mostantól témázható, úgyhogy akinek az aktuális megjelenés nem tetszik, az lecserélheti.

Kijelző:
5,1 hüvelykes, QHD, azaz 1440 x 2560 pixeles SuperAMOLED. A képpontsűrűség  577 ppi, a maximális fényerő pedig magasabb, mint valaha.

A készülék április 10-től lesz megvásárolható.

Megosztás: