Ropos Gábor webfejlesztő Szentgotthárd

Új böngésző válthatja az Internet Explorer-t a Windows 10-ben

Bár az Internet Explorer jelenleg is a világ egyértelműen legnépszerűbb böngészője, amit másfélszer annyian használnak, mint a Chrome-ot, a Firefox-ot és a Safari-t együttesen, a Microsoft érzi, hogy létezik a webezők egy csoportja, aki sosem térne át szoftverére az azt övező - bár nagyrészt téves információkon alapuló, de elterjedt - városi legendák miatt. Redmond ezért azt tervezi, hogy egy vadiúj böngészőt fog kiadni operációs rendszer következő verziójában, a Windows 10-ben, ami talán majd sikerül meghódítani az "Internet Explorer" névtől idegenkedő felhasználók szívét is.

Az egyelőre Spartan kódnév alatt fejlesztett szoftver állítólag sok hasonlóságot mutat majd az Internet Explorer két nagy konkurensével, a Firefox-szal és a Chrome-mal is. Ez utóbbiak ugyanakkor nem csak megjelenésére fognak korlátozódni, de abban is megnyilvánulnak majd, hogy az új böngésző egy az előbbiekben is megtalálhatóhoz hasonló, könnyen használható bővítményrendszerrel fog érkezni.

Sok közös is lesz a Spartan-ban és az Internet Explorer-ben, ugyanis az új böngésző alapját is az a Trident nevű megjelenítő motor, illetve a Chakra nevű JavaScript motor fogja adni, amik az IE lelkét is képezik. Korábban felmerült, hogy a Microsoft is áttérhetne a Chrome-ban és az Opera-ban is használt WebKit motor használatára, ezt az ötletet azonban végül a cégnél elvetették.
 

A lehetséges böngésző nevek az alabbiak:

  • Entourage
  • Elixa
  • Evo
  • Endeavor
  • Edge

pcforum

Megosztás: