Ropos Gábor webfejlesztő Szentgotthárd

Nutshell: új alkalmazás a Prezi-től

Rövid videókból látványos klipeket konvertál a magyar alapítású Prezi hosszú idő után megjelent új szoftvere.

A közösségi médiában már jó ideje népszerűek a rövidke videók, ezek rögzítésére, szerkesztésére és megosztására számos lehetőség van. Legtöbben erre a célra a Vine-t és az Instagramot használják, bár a Twitter épp nemrég mutatott be egy natív videós funkciót mobilklienseiben, miközben egyelőre a Vine-t is változatlan formában működteti tovább. Az eddig prezentációs szoftveréről ismert Prezi most erre a piacra próbál betörni a Nutshell névre keresztelt mobilalkalmazással, amit egyelőre csak iOS-re készített el.

A Nutshellt a Prezi lecsupaszításaként is lehet értelmezni, a cég elmondása szerint ugyanis a prezentációs szoftver felhasználói adták az ötletet az app elkészítéséhez. Az eszközt sokan nem tényleges előadások, beszédek vizuális megtámogatásához, hanem családi és baráti körnek szánt, valamilyen történeti szálra felfűzhető képek, videók megosztására használják. Az új mobilapp célja ezt a felhasználói igényt kielégíteni egyszerűen használható, de látványos és újszerű végeredményt produkáló formában.

Az alkalmazással készített videókat legkönnyebben a mozifilmek szuperlassításokkal megtűzdelt, timelapse-es szakaszaihoz lehet hasonlítani, melyekre a Nutshell néhány térbeli feliratot, animációt is enged felvinni. Egy klip hossza tíz másodperc, ami három kulcsképkocka köré épül – ezeket az appban egy-egy fotóval kell jelölni, a képek között rögzített videót pedig a Nutshell felgyorsított formában menti el.

Az eredmény ilyesmi lesz:

Alkalmazás letöltése

Megosztás: